followers

busuk.org

Isnin, 6 Februari 2012

Agama | Kelebihan Membaca Ayat KursiAgama | Kelebihan Membaca Ayat Kursi

Assalamualaikum...

Hari ini gua kongsikan tentang kelebihan-kelebihan membaca Ayat Kursi

1. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

2. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dlm lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah di sekitarnya.

4. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap2 sembahyang fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yg bersyukur, setiap perbuatan orang yg benar, pahala nabi2 serta Allah melimpahkan padanya rahmat.

5. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya – mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.

7. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya.

5 ulasan:

Ayuni berkata...

bagus buat diriku yg selalu lupa...

Unknown berkata...

Alhamdulillah... :)

Encik JI berkata...

bnyk kelebihan amalkan ayat Qursi. :)

bersama2lah kita

Unknown berkata...

btl tu encik ji.. mmg bnyk kelebihan mengamalkan ayat kursi

BookMyTherapist Team berkata...

Terima kasih atas sharing ;)