followers

busuk.org

Sabtu, 7 Januari 2012

Artifak Titanic Akan Dilelong


Salam...
Siapa yang dah tonton filem Titanic? Cisss..! apa punya soalan ni..budak tadika pun boleh jawap!!
hehe...lek luu!! Aktuli gua bukan nak cite pasal filem tu..semua pun memanglah pernah tengok kan?
yang tu filem, tapi ni yang betul-betul punya ceritaaa...
Aktuli gua nak khabarkan pasal 'Harta Karun' yang tenggelam bersama dengan kapal titanic, pada 14 April 1912 yang telah meragut lebih 1,500 nyawa.

Sempena ulang tahun ke-100 tragedi menyayat hati itu, iaitu pada April depan (lama lagi).
Satu lelongan pada lebih 5,500 artifak seperti rantai berlian,tembikar china dan beberapa bahagian peralatan dari kapal Titanic akan dibuka. Kesemua artifak itu akan dilelong sebagai satu koleksi tunggal di rumah lelongan Guernsey di New York berhampiran pelabuhan yang sepatutnya menjadi lokasi terakhir titanic berlabuh.

Presiden Guernsey, Arlan Ettinger berkata, tujuan kesemua artifak mempunyai nilai tersendiri itu disenaraikan sebagai koleksi tunggal bagi mengelakkan ia terjejas dan musnah.
So, kepada peminat barang-barang antik,inilah peluang korang nak dapatkan artifak dari kapal Titanic.
tapi nilainya kompemlah berjuta-juta dolar..

p/s sape tahu Feri Malaysia kat mana sekarang

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mesti mahal kan barang -barang artifak tu??

Unknown berkata...

kompem la hehe..mesti bjuta2 pnyla :)

Unknown berkata...

test

Lieza Nordin berkata...

err.. Aktuli((ambil word owner blog..ehheh)) mahalnyee.. >.< baik saya beli novel.. hukhukhuk

Unknown berkata...

beli novel ombak rindu ekeke....

Emmet berkata...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Unknown berkata...

t.kasih bny emmet.. :)

Beeshazwals berkata...

best entri menarik sangat..thank you for sharing with all blogger...

Unknown berkata...

thanks bro..

Drexar21 berkata...

Wow tak sangka diorang nak jual artifak tu. Orangkaya je la yang akan beli :D

Unknown berkata...

mcm tu la npknya Drexar21...